Posts

Showing posts from February, 2011

Det bidde en tumme

Image
Jag är såå förtjust i Delight-garnets färgskiftningar, det garn som jag använde till benvärmarna till Långa Benen. Tursamt nog blev det lite garn över, och nu var det dags att lära sig att sticka tummar. Jag ville ha som ett par torgvantar, att ha över mina tunna skinnhandskar. Hittade det här mönstret på drops, men följde det i vanlig ordning inte alls, utan gjorde resår i början och sedan slätstickning. Det resulterade i att de blev lite stora men de funkar. :)Sockar till mig :)

Image
När jag var klar med sockarna till Einar upptäckte jag till min glädje att jag själv behövde ett par sockar, de jag hade att toffla i hemma hade börjar utveckla hål under hälen.

Gick till Ljungkvists garn och handlade mera Fabel, färg 903.  Kommer inte ihåg exakt vilket mönster det blev men kan ha varit det här, fast med lite högre skaft.

Snart måste jag nog skriva ner min egen sockbeskrivning.


sockar till Fredrik

Image
Medan jag höll på att sticka sockarna till Einar var jag på en endagskonferens med jobbet. Jag träffade en tjej som är barnledig men som kom in för konferensen. Hon hade följt mina stickäventyr på Facebook och när jag berättade att jag höll på med ett par sockar till Einar, som är lika gammal som hennes son, ville hon genast ha ett par själv. De här små sockarna tar ju inte vare sig särskilt mycket garn eller särskilt lång tid att sticka och det är ju kul att ha folk att sticka till...  :)

Snart dags att skaffa nån form av "made by garnjunkie"-märken, kanske...

Sockar till Einar

Image
Efter att jag lyckats med ett par sockar så hade jag garn kvar, och en gudson som frös om fötterna.

Nalle till mamma

Image
Min mamma samlar på nallar. Så självklart skulle hon få en nalle i födelsedagspresent.
Medan jag höll på att sticka den råkade jag gå in på Gudrun Sjödéns  rea och hittade en tröja, randad i exakt samma färger som nallen. Så det blev ett litet presentkit, särskilt lämpligt eftersom hon fick en jacka och byxor från Gudrun också.

Första stora utmaningen

Image
Benvärmare och små amigurumis i all ära, men så himla svårt är det inte. Jag frågade M vad han ville ha och han ville ha ett par hemmalufsar-raggsockar. Att sticka häl på strumpor hade jag inte gjort förut. Jag läste mönstret, kollade garnstudios video, köpte en bok med bara sockar i, rev upp den första sockan 4 eller 5 gånger till jag kom fram till en metod som funkade. Däremot inte säkert att den överensstämmer med vare sig mönstret, videon eller boken. Men ett par mysiga sockar blev det till slut!

Stickmönster hittade jag här: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=558&lang=se

Fast hälarna blev någon slags mix av det som stod i beskrivningen, Drops  instruktionsvideo och en beskrivning jag hittade i boken Strumpor & Sockor.

Garn: Fabel Print färg nr 543

Fler varma ben

Image
Medan jag stickade de första benvärmarna fick en kompis syn på stickningen och önskade sig genast något liknande. Eftersom garnet inte skull räcka till flera benvärmare gick jag till Ljungkvists garn på Odenplan och hittade det helt underbara Drops Delight som skiftar färg så vackert att man vill göra massa saker i samma garn. Restgarnet håller nu på att bli ett par långa torgvantar, sannolikt till mig själv.

nybliven garnjunkie

Jag har varit sjukskriven i olika grader sedan mitten på hösten 2010. Ungefär när jag började ta mig tillbaka till jobbet på 25% fick jag någon slags impuls att rota reda på en gammal stickning att ha på tunnelbanan. Det var ett skräpgarn jag köpt i någon 10-kr butik, men jag  mindes att jag hade tänkt sticka benvärmare av det. En rundsticka hade jag redan så jag satte igång. När jag var färdig med ett ben repade jag upp det för det blev för stort.