Skip to main content

Stora monsterkoftan, del 1

Jag köpte en massa fluffigt ull-akrylgarn på syfestivalen härförleden. 3 ljusa och 3 mörkare, men hade ingen aning om vad jag skulle göra med dem, men det var 6 100grsnystan för 200 så det var bra pris.

Igår när mina senaste handledsvärmare var klara infann sig den där känslan "jaha, vad ska jag sticka nu då". Gick och rotade i garnlådan, plockade fram det fluffiga simpson-garnet (ja, det heter Simpson. Köpt av Lienes design). Kom fram till att på stickor 7 var det 14 maskor på en 10cm-ruta. Kollade igenom garnstudios mönster men hittade inget direkt som jag gillade.

Problemet är att jag egentligen inte gillar att ha på mig stickade tröjor. Men, koftor funkar ju, eller det jag egentligen kom att tänka på var en munkjacka.

Jag ville göra det på rundsticka, och helst både fram och bakstycke på en gång.  Min tanke är att göra ett lång stycke, sy och klippa upp för ärmhål, sy ihop axlar och sedan sticka en huva på. Som knäppning tänker jag ha ganska stora knappar och virka små snoddar att ha som knapphål.

Så, på 7ans rundsticka har jag nu lagt upp 180 maskor och stickat 3 varv resår (2 r, 2 a) och efter det slätstickning, med lyfta maskor i kanterna. Det funkar att ha med den på tunnelbanan men det hinner ändå bara bli 2 varv på sträckan Hökarängen - Fridhemsplan.  Lär ta en stund, det här projektet...Comments

Popular posts from this blog

Jag har varit i New York!

Det var första gången så vi var där,  gick vi mest omkring med gamnacke och tittade på hur stort allting är. Och förundras över hur fort bilarna kör på avenyerna, och vad mycket folk det är. Inför resan var jag lite nojig på garnfronten. Dels - vad skulle jag ha för stickning med mig? Och skulle det bli något problem i säkerhetskontrollen med stickorna? Valde att ta med en Inspira jag stickade i växtfärgat garn jag köpte på Dalarö för ett tag sedan. Och det var faktiskt inga problem med att få med mig stickningen genom säkerhetskontrollen. Jag hade lämnat saxen i det incheckade bagaget men stickningen vill man ju ha med sig när man ska sitta på ett flygplan totalt 8 timmar. Vi mellanlandade i Reykjavik, men i vår avgångshall fanns det ingen shop med garn, annars hade jag börjat handla på mig massa Lett-lopi redan där. På Manhattan letade jag upp Purl Soho - har tidigare stickat ett par halsdukar från deras blogg PurlBee , så det var extra skoj att kika in där.  Fick med mig

Blomma till nyckelring

Jag skalade av onödiga saker som tyngde ner min nyckelring, men då blev den så tråkig och opersonlig. Och vad ska en garnjunkie göra om inte något virkat? :) Jag har använt: Jasmine bomullsgarn, naturvitt (färg 020), skärt (216), och svart (018). Virknål 3 mm En vanlig nyckelring Förkortningar: fm = fast maska lm = luftmaska sm = smygmaska hst = halvstolpe st = stolpe Varv 1: Virka fm tätt runt nyckelringen. Avsluta med tillräckligt många luftmaskor för att ringen sedan ska kunna hänga bekvämt från nyckelknippan den ska sitta fast på, och fäst i ringen. Varv 2: Byt färg, börja där du fäste luftmasketampen, och virka som följer: *1 sm, 1 fm. Därefter 1 hst, 1st, 1 hst i samma maska.* Repetera från *. Fäst vid tampen. Varv 3: Byt färg. Virka 1 fm i varje maska, utom i sm  i varvet innan, där virkar du en sm. Fäst garnet ordentligt. Tadah!

#garnjunkiestelja pt 1

Today I ordered yarn for my  Telja , thats been simmering in my mind for years.  I will knit it in Lettlopi, one of my, if not the favourite yarns.  Main colours will be Grey heather  and white   with Royal Fuchsia, Spring green heather, Violet heather and Fjord Blue to pick from for the coloured "jewels" of the patterned part.