Stora monsterkoftan, del 1

Jag köpte en massa fluffigt ull-akrylgarn på syfestivalen härförleden. 3 ljusa och 3 mörkare, men hade ingen aning om vad jag skulle göra med dem, men det var 6 100grsnystan för 200 så det var bra pris.

Igår när mina senaste handledsvärmare var klara infann sig den där känslan "jaha, vad ska jag sticka nu då". Gick och rotade i garnlådan, plockade fram det fluffiga simpson-garnet (ja, det heter Simpson. Köpt av Lienes design). Kom fram till att på stickor 7 var det 14 maskor på en 10cm-ruta. Kollade igenom garnstudios mönster men hittade inget direkt som jag gillade.

Problemet är att jag egentligen inte gillar att ha på mig stickade tröjor. Men, koftor funkar ju, eller det jag egentligen kom att tänka på var en munkjacka.

Jag ville göra det på rundsticka, och helst både fram och bakstycke på en gång.  Min tanke är att göra ett lång stycke, sy och klippa upp för ärmhål, sy ihop axlar och sedan sticka en huva på. Som knäppning tänker jag ha ganska stora knappar och virka små snoddar att ha som knapphål.

Så, på 7ans rundsticka har jag nu lagt upp 180 maskor och stickat 3 varv resår (2 r, 2 a) och efter det slätstickning, med lyfta maskor i kanterna. Det funkar att ha med den på tunnelbanan men det hinner ändå bara bli 2 varv på sträckan Hökarängen - Fridhemsplan.  Lär ta en stund, det här projektet...Comments

Popular posts from this blog

Jag har varit i New York!

#garnjunkiestelja pt 1

Snygga kanter