Skip to main content

Tröja till Tilde

Jag ville sticka något till en kompis dotter, som gillar rosa, trots alla försök att uppfostra henne utanför könsrollerna. Det fanns garn kvar  från det allra första projektet, benvärmarna, så jag började leta mönster. Eftersom det skulle bli den första tröja jag stickat någonsin så ville jag ha något som var hyggligt enkelt.  Fastnade till slut för den här tröjan från Järbo, fast jag hade såklart ett helt annat garn.  http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/17-15_low.pdf

Jag lyckades med att sticka framtycket likadant som bakstycket så det passade inte alls med raglanärmarna  så det fick jag sticka om. Sen fick alla bitarna ligga och mogna ett par veckor för att jag inte iddes montera dem, lite rädd att det skulle bli något mer fel så jag skulle få sticka om igen.

I helgen tog jag mod till mig, lite eftersom jag ska träffa Tildes mamma imorgon så jag ville ha det klart. Och jag lyckades! Alla bitarna passade ihop, halskanten bråkade lite men gick bra i slutändan.

Nu ska vi bara se om Tilde gillar den...

Comments

Popular posts from this blog

Jag har varit i New York!

Det var första gången så vi var där,  gick vi mest omkring med gamnacke och tittade på hur stort allting är. Och förundras över hur fort bilarna kör på avenyerna, och vad mycket folk det är. Inför resan var jag lite nojig på garnfronten. Dels - vad skulle jag ha för stickning med mig? Och skulle det bli något problem i säkerhetskontrollen med stickorna? Valde att ta med en Inspira jag stickade i växtfärgat garn jag köpte på Dalarö för ett tag sedan. Och det var faktiskt inga problem med att få med mig stickningen genom säkerhetskontrollen. Jag hade lämnat saxen i det incheckade bagaget men stickningen vill man ju ha med sig när man ska sitta på ett flygplan totalt 8 timmar. Vi mellanlandade i Reykjavik, men i vår avgångshall fanns det ingen shop med garn, annars hade jag börjat handla på mig massa Lett-lopi redan där. På Manhattan letade jag upp Purl Soho - har tidigare stickat ett par halsdukar från deras blogg PurlBee , så det var extra skoj att kika in där.  Fick med mig

Blomma till nyckelring

Jag skalade av onödiga saker som tyngde ner min nyckelring, men då blev den så tråkig och opersonlig. Och vad ska en garnjunkie göra om inte något virkat? :) Jag har använt: Jasmine bomullsgarn, naturvitt (färg 020), skärt (216), och svart (018). Virknål 3 mm En vanlig nyckelring Förkortningar: fm = fast maska lm = luftmaska sm = smygmaska hst = halvstolpe st = stolpe Varv 1: Virka fm tätt runt nyckelringen. Avsluta med tillräckligt många luftmaskor för att ringen sedan ska kunna hänga bekvämt från nyckelknippan den ska sitta fast på, och fäst i ringen. Varv 2: Byt färg, börja där du fäste luftmasketampen, och virka som följer: *1 sm, 1 fm. Därefter 1 hst, 1st, 1 hst i samma maska.* Repetera från *. Fäst vid tampen. Varv 3: Byt färg. Virka 1 fm i varje maska, utom i sm  i varvet innan, där virkar du en sm. Fäst garnet ordentligt. Tadah!

#garnjunkiestelja pt 1

Today I ordered yarn for my  Telja , thats been simmering in my mind for years.  I will knit it in Lettlopi, one of my, if not the favourite yarns.  Main colours will be Grey heather  and white   with Royal Fuchsia, Spring green heather, Violet heather and Fjord Blue to pick from for the coloured "jewels" of the patterned part.