Tröja till Tilde

Jag ville sticka något till en kompis dotter, som gillar rosa, trots alla försök att uppfostra henne utanför könsrollerna. Det fanns garn kvar  från det allra första projektet, benvärmarna, så jag började leta mönster. Eftersom det skulle bli den första tröja jag stickat någonsin så ville jag ha något som var hyggligt enkelt.  Fastnade till slut för den här tröjan från Järbo, fast jag hade såklart ett helt annat garn.  http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/17-15_low.pdf

Jag lyckades med att sticka framtycket likadant som bakstycket så det passade inte alls med raglanärmarna  så det fick jag sticka om. Sen fick alla bitarna ligga och mogna ett par veckor för att jag inte iddes montera dem, lite rädd att det skulle bli något mer fel så jag skulle få sticka om igen.

I helgen tog jag mod till mig, lite eftersom jag ska träffa Tildes mamma imorgon så jag ville ha det klart. Och jag lyckades! Alla bitarna passade ihop, halskanten bråkade lite men gick bra i slutändan.

Nu ska vi bara se om Tilde gillar den...

Comments

Popular posts from this blog

Jag har varit i New York!

#garnjunkiestelja pt 1

Snygga kanter