Skip to main content

Stickar en tröja

När jag fyllde år (i augusti) fick jag ett presentkort på garnaffären Litet Nystan vid Mariatorget. De har massa fina garner, mestadels tunna. Jag är egentligen mer förtjust i lite tjockare garner men föll ändå för färgerna i Färgkrafts Pälsblend. Det är rätt dyrt om man jämför med de stora märkena, men det är spunnet av ull från Finullsfår och Gotlandsfår och handfärgat i små serier så det blir helt unikt.

Efter att ha klurat en stund på vad jag skulle göra med det (har ju stickat halsdukar och scarves en masse redan)  kom jag fram till att en lätt och luftig sommartröja får det bli. en som är skön att ta på sig när solen går ner men det fortfarande är ganska mysigt ute om kvällen. Om inte annat känns det skönt att drömma sig till sommaren så här års när termomtern rasslar kring tio minus.

Tröjan ska bli lös och ledig, med ganska stor halsringing, men jag har egentligen inte hittat något mönster som jag följer, har tittat lite på en modell på garnstudio, http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=95&d_id=30&lang=se, men eftersom jag inte har samma garn blir det en del omräkningar, men det ska nog inte vara helt oöverkomligt.

Än så länge har jag en bit kvar på bakstycket så vi får se hur lång tid det tar...

Den lilla väskan, egentligen en mobilväska, kommer från Studio Cat B's shop på Etsy.

Comments

Popular posts from this blog

Jag har varit i New York!

Det var första gången så vi var där,  gick vi mest omkring med gamnacke och tittade på hur stort allting är. Och förundras över hur fort bilarna kör på avenyerna, och vad mycket folk det är. Inför resan var jag lite nojig på garnfronten. Dels - vad skulle jag ha för stickning med mig? Och skulle det bli något problem i säkerhetskontrollen med stickorna? Valde att ta med en Inspira jag stickade i växtfärgat garn jag köpte på Dalarö för ett tag sedan. Och det var faktiskt inga problem med att få med mig stickningen genom säkerhetskontrollen. Jag hade lämnat saxen i det incheckade bagaget men stickningen vill man ju ha med sig när man ska sitta på ett flygplan totalt 8 timmar. Vi mellanlandade i Reykjavik, men i vår avgångshall fanns det ingen shop med garn, annars hade jag börjat handla på mig massa Lett-lopi redan där. På Manhattan letade jag upp Purl Soho - har tidigare stickat ett par halsdukar från deras blogg PurlBee , så det var extra skoj att kika in där.  Fick med mig

Blomma till nyckelring

Jag skalade av onödiga saker som tyngde ner min nyckelring, men då blev den så tråkig och opersonlig. Och vad ska en garnjunkie göra om inte något virkat? :) Jag har använt: Jasmine bomullsgarn, naturvitt (färg 020), skärt (216), och svart (018). Virknål 3 mm En vanlig nyckelring Förkortningar: fm = fast maska lm = luftmaska sm = smygmaska hst = halvstolpe st = stolpe Varv 1: Virka fm tätt runt nyckelringen. Avsluta med tillräckligt många luftmaskor för att ringen sedan ska kunna hänga bekvämt från nyckelknippan den ska sitta fast på, och fäst i ringen. Varv 2: Byt färg, börja där du fäste luftmasketampen, och virka som följer: *1 sm, 1 fm. Därefter 1 hst, 1st, 1 hst i samma maska.* Repetera från *. Fäst vid tampen. Varv 3: Byt färg. Virka 1 fm i varje maska, utom i sm  i varvet innan, där virkar du en sm. Fäst garnet ordentligt. Tadah!

#garnjunkiestelja pt 1

Today I ordered yarn for my  Telja , thats been simmering in my mind for years.  I will knit it in Lettlopi, one of my, if not the favourite yarns.  Main colours will be Grey heather  and white   with Royal Fuchsia, Spring green heather, Violet heather and Fjord Blue to pick from for the coloured "jewels" of the patterned part.