Stickar en tröja

När jag fyllde år (i augusti) fick jag ett presentkort på garnaffären Litet Nystan vid Mariatorget. De har massa fina garner, mestadels tunna. Jag är egentligen mer förtjust i lite tjockare garner men föll ändå för färgerna i Färgkrafts Pälsblend. Det är rätt dyrt om man jämför med de stora märkena, men det är spunnet av ull från Finullsfår och Gotlandsfår och handfärgat i små serier så det blir helt unikt.

Efter att ha klurat en stund på vad jag skulle göra med det (har ju stickat halsdukar och scarves en masse redan)  kom jag fram till att en lätt och luftig sommartröja får det bli. en som är skön att ta på sig när solen går ner men det fortfarande är ganska mysigt ute om kvällen. Om inte annat känns det skönt att drömma sig till sommaren så här års när termomtern rasslar kring tio minus.

Tröjan ska bli lös och ledig, med ganska stor halsringing, men jag har egentligen inte hittat något mönster som jag följer, har tittat lite på en modell på garnstudio, http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=95&d_id=30&lang=se, men eftersom jag inte har samma garn blir det en del omräkningar, men det ska nog inte vara helt oöverkomligt.

Än så länge har jag en bit kvar på bakstycket så vi får se hur lång tid det tar...

Den lilla väskan, egentligen en mobilväska, kommer från Studio Cat B's shop på Etsy.

Comments

Popular posts from this blog

Jag har varit i New York!

#garnjunkiestelja pt 1

Snygga kanter