Skip to main content

Annikas födelsedagshalsduk

Den här tog lååång tid. Garnet hade jag spunnit själv, på slända, av ull jag hittade på Ljungkvist. Ullen var från början formad som ganska smala kardband, så det var lätt att bara dela upp och låta sländan göra jobbet.

När jag skulle planera vad jag skulle göra med garnet tänkte på en kvinna på mitt jobb, som hade gillat bilden på det spunna garnet när det hängde på tork.  Färgerna i garnet passar henne utmärkt, men eftersom det var så lite garn var jag tvungen att hitta något litet projekt.
Jag hade idéer, provade dem, repade upp för de blev för korta, eller för vida. Om och om igen. Jag kom fram till att mosstickning passade för att ge garnet struktur samtidigt som färgerna fick komma till rätta.
Till slut kom jag fram till att 10 maskor var bäst, vilket gav en bredd på 11-12 cm. Garnet var, särskilt på en del ställen, väldigt tjockt.

Sedan blev det en del experimenterande med var knapphålen skulle sitta, men till slut kunde Annika få sin försenade födelsedagspresent. Lagom till sommaren. :-)Comments

Popular posts from this blog

Jag har varit i New York!

Det var första gången så vi var där,  gick vi mest omkring med gamnacke och tittade på hur stort allting är. Och förundras över hur fort bilarna kör på avenyerna, och vad mycket folk det är. Inför resan var jag lite nojig på garnfronten. Dels - vad skulle jag ha för stickning med mig? Och skulle det bli något problem i säkerhetskontrollen med stickorna? Valde att ta med en Inspira jag stickade i växtfärgat garn jag köpte på Dalarö för ett tag sedan. Och det var faktiskt inga problem med att få med mig stickningen genom säkerhetskontrollen. Jag hade lämnat saxen i det incheckade bagaget men stickningen vill man ju ha med sig när man ska sitta på ett flygplan totalt 8 timmar. Vi mellanlandade i Reykjavik, men i vår avgångshall fanns det ingen shop med garn, annars hade jag börjat handla på mig massa Lett-lopi redan där. På Manhattan letade jag upp Purl Soho - har tidigare stickat ett par halsdukar från deras blogg PurlBee , så det var extra skoj att kika in där.  Fick med mig

Blomma till nyckelring

Jag skalade av onödiga saker som tyngde ner min nyckelring, men då blev den så tråkig och opersonlig. Och vad ska en garnjunkie göra om inte något virkat? :) Jag har använt: Jasmine bomullsgarn, naturvitt (färg 020), skärt (216), och svart (018). Virknål 3 mm En vanlig nyckelring Förkortningar: fm = fast maska lm = luftmaska sm = smygmaska hst = halvstolpe st = stolpe Varv 1: Virka fm tätt runt nyckelringen. Avsluta med tillräckligt många luftmaskor för att ringen sedan ska kunna hänga bekvämt från nyckelknippan den ska sitta fast på, och fäst i ringen. Varv 2: Byt färg, börja där du fäste luftmasketampen, och virka som följer: *1 sm, 1 fm. Därefter 1 hst, 1st, 1 hst i samma maska.* Repetera från *. Fäst vid tampen. Varv 3: Byt färg. Virka 1 fm i varje maska, utom i sm  i varvet innan, där virkar du en sm. Fäst garnet ordentligt. Tadah!

#garnjunkiestelja pt 1

Today I ordered yarn for my  Telja , thats been simmering in my mind for years.  I will knit it in Lettlopi, one of my, if not the favourite yarns.  Main colours will be Grey heather  and white   with Royal Fuchsia, Spring green heather, Violet heather and Fjord Blue to pick from for the coloured "jewels" of the patterned part.