Skip to main content

Jag har varit i New York!Det var första gången så vi var där,  gick vi mest omkring med gamnacke och tittade på hur stort allting är. Och förundras över hur fort bilarna kör på avenyerna, och vad mycket folk det är.

Inför resan var jag lite nojig på garnfronten. Dels - vad skulle jag ha för stickning med mig? Och skulle det bli något problem i säkerhetskontrollen med stickorna? Valde att ta med en Inspira jag stickade i växtfärgat garn jag köpte på Dalarö för ett tag sedan. Och det var faktiskt inga problem med att få med mig stickningen genom säkerhetskontrollen. Jag hade lämnat saxen i det incheckade bagaget men stickningen vill man ju ha med sig när man ska sitta på ett flygplan totalt 8 timmar. Vi mellanlandade i Reykjavik, men i vår avgångshall fanns det ingen shop med garn, annars hade jag börjat handla på mig massa Lett-lopi redan där.

På Manhattan letade jag upp Purl Soho - har tidigare stickat ett par halsdukar från deras blogg PurlBee, så det var extra skoj att kika in där.  Fick med mig ett par nystan av deras eget  Line Weight.  Och när jag stod där och tittade på garner hittade jag de provlappar de använt till Reversible Stripe Scarf - som jag själv höll på att sticka just då. Den var inte med i NYC, utan låg i en projektpåse hemma.

Jag letade också reda på Downtown Yarns på Avenue A.  Jag kikade lite på ett garn från Handmaiden men de hade inte riktigt rätt färger. Däremot fick en laddning Noro Mossa följa med hem, lite samma typ av garn som jag har i min Noxx-sjal fast i svart botten. Butiksägaren frågade var jag kom ifrån och när jag sa Sverige sa hon "Oh, you Swedish knitters are an example to us all!" Jag blev så överrumplad av det att jag började prata om Online Stickcafé på Facebook och kom mig aldrig riktigt  för att fråga vad hon menade.


Tillsammans med ett par underbart lila Dr Martens, några blommor att ha i håret och en väska från Desigual fock det vara nog med shoppandet efter det. Såå nöjd med resan!

Comments

Popular posts from this blog

Blomma till nyckelring

Jag skalade av onödiga saker som tyngde ner min nyckelring, men då blev den så tråkig och opersonlig. Och vad ska en garnjunkie göra om inte något virkat? :) Jag har använt: Jasmine bomullsgarn, naturvitt (färg 020), skärt (216), och svart (018). Virknål 3 mm En vanlig nyckelring Förkortningar: fm = fast maska lm = luftmaska sm = smygmaska hst = halvstolpe st = stolpe Varv 1: Virka fm tätt runt nyckelringen. Avsluta med tillräckligt många luftmaskor för att ringen sedan ska kunna hänga bekvämt från nyckelknippan den ska sitta fast på, och fäst i ringen. Varv 2: Byt färg, börja där du fäste luftmasketampen, och virka som följer: *1 sm, 1 fm. Därefter 1 hst, 1st, 1 hst i samma maska.* Repetera från *. Fäst vid tampen. Varv 3: Byt färg. Virka 1 fm i varje maska, utom i sm  i varvet innan, där virkar du en sm. Fäst garnet ordentligt. Tadah!

#garnjunkiestelja pt 1

Today I ordered yarn for my  Telja , thats been simmering in my mind for years.  I will knit it in Lettlopi, one of my, if not the favourite yarns.  Main colours will be Grey heather  and white   with Royal Fuchsia, Spring green heather, Violet heather and Fjord Blue to pick from for the coloured "jewels" of the patterned part.